Om oss

Filmlance International, ett av Sveriges största oberoende produktionsbolag, har sedan starten 1988 producerat prisbelönade kvalitetsfilmer för både biograf och TV för en publik över hela världen. Bolagets filmografi består av mer än 100 titlar av publik- och kritikerhyllade långfilmer, animerade barnfilmer, TV filmer, TV-serier och kortfilmer.

Filmlance är stolt producent till TV-serien ”Bron/Broen”, som har blivit en enorm succé över hela världen, flerfaldigt prisbelönad. ”Bron/Broen” är såld till mer än 188 länder och det har gjorts flera framgångsrika remakes som ”The Tunnel” (Kudos, Frankrike/UK), ”The Bridge”(Shine America, USA/Mexiko) samt en remake som utspelar sig mellan Ryssland och Estland (Weitmedia, Ryssland/Estland). Det är ytterligare en re-make på gång mellan Tyskland och Österrike.

Filmlance har ett flertal titlar under utveckling och produktion bl a dramaserien Tsunami i regi av Henrik Georgsson, med manus av Sara Kadefors, en serie baserad på Fredrik Backmans hyllade roman ”Björnstad” och en serie baserad på Jens Lapidus senaste triologi VIP-rummet/Sthlm Delete/Top Dogg.

Filmlance har idag 24 fastanställda och ingår i The Endemol Shine Group.