Filmlance söker en teknisk person med erfarenhet av post produktion samt breda IT kunskaper

Okategoriserade

Produktionsbolaget Filmlance söker en teknisk person med erfarenhet av post produktion samt breda IT kunskaper för rollen som sidekick till vår tekniska chef / CTO. Du kommer vara involverad i planering av tekniska lösningar i hela kedjan från inspelningsplats till leverans av färdiga TV-serier och långfilmer. Post-teamet hos Filmlance är idag strax under 20 personer med ytterligare 10-talet frilansare på olika locations, främst Stockholm. Vi hanterar kedjan från inspelningsplats till efterbearbetning av bild och ljud samt slutligen leverans av färdig produkt. Tjänsten är med bas i Stockholm och med start omgående, heltid. Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning Det är svårt att hitta någon som kan allt och din inställning och hur du är som person är i slutligen viktigare än detaljkunskaper. Vi söker dig som är flexibel, självgående, ordningsam och social. Tycker du att detta låter spännande? Har du mycket eller delar av det vi söker så ses vi gärna över en kopp kaffe. Skicka presentation, löneanspråk, referenser och CV till postjob@filmlance.se.

Tjänsten i sig är bred och innefattar bland annat; • planering samt dokumentation av workflow • support till klippare och post team; mjukvara och hårdvara • Framtidsplanering och inköp • driftsättning av servrar och arbetsstationer • planering och byggnation av klipprum • planering och drift av datahall

Du bör ha följande erfarenhet/egenskaper; • macOS • Flera års erfarenhet som användare och admin • Bekväm i terminalen och kan scripta i bash och/eller python • Erfarenhet av DeployStudio eller andra deploy-lösningar för macOS • Windows • Flera års erfarenhet som användare och admin. Windows 10, 2012r2 och senare. • Linux • Flera års erfarenhet som användare och admin av olika dist’ar • Nätverk • Praktisk erfarenhet av nätverksplanering och implementering • Erfarenhet av Cisco IOS och NX-OS. • Övrigt • Kännedom om eller tidigare erfarenhet av powerDNS, phpIPAM, SNMP övervakning, AD/OD • Erfarenhet av olika storage-lösningar, filsystem och protokoll (NAS, SAN, GPFS, SMB, NFS etc.) • Tillräcklig erfarenhet av Avid Media Composer och Avid NEXIS för att kunna agera support samt administrera. • Behärskar teknisk engelska i tal och skrift • Bred erfarenhet av arbetsflöden i post production med kunskap och erfarenhet av programvaror som används i de olika stegen • Förståelse för color science, LUT’ar och färghantering i en större pipieline • Praktiskt och tekniskt lagd, kan självgående felsöka mjukvara och hårdvara • Ordningssam och ett sinne för detaljer när det kommer till jobb i datahall samt vid uppsättning av klipprum och arbetsplatser • Tar initiativ och lyfter fram områden där förbättringar/optimeringar kan göras